Poimintoja keskusteluista

Sulho Sipilä: Kodin hetki

Se näyttää siltä, että noille henkilöille on tullut jotain pientä kinaa, kun ne on tolleen selät vastakkain. Jotain ikävää.

Tuo, joka istuu ja lukee sanomalehteä on selvästi vähän vanhempi, koska sillä on huivi päässä. Mulla tulee mieleen, että toi toinen ois sen tytär. Vanhempi nainen ei enää voi tehdä tiettyjä töitä, joten tytär tekee sen puolesta.

Toi nainen korjaa jotain, on varmaan käynyt korjaamassa jonkin näköstä savupiippua kun sillä on otsa ja nenä tummana.

Vanhempi nainen vois lukee tuolta lehdestä vaikka sen sään. Niitten ilmeet on vakavat, koska niitten ois pitänyt tehä ulkona jotain, mutta huono sää estää.

Jos tuolla on huono ilma ulkotöihin, niin miksei ne vaikka kysy naapurin Pertiltä, Pekalta tai Sepolta apua, jos pitää vaikka käyttää jotain koneita?

Ehkä tuohon aikaan ollut mitään koneita, koska tossa lukee S. Sipilä -27 eli vuonna 1927.

Ehkä toi nuorempi ois yrittänyt leipoo, mutta ei ois onnistunut. Kun sillä on mustaa naamassa, jos se on vaikka kärähtänyt.

Joku tossa perheessä vois olla loukannut ittensä, ja toi nainen tekee sille kyynärsauvaa vai mikä toi on. Kun sillon ei kyllä menty mihinkään kauppaan ostamaan niitä.
Se näyttää kyynärsauvalta, koska tossa on aukko mihin saa käden ja sitte sen voi laittaa tänne kainaloon ja avittaa kävelyä.

Toi nainen, joka tekee työtä, niin se on kai ton toisen naisen palvelija. Kun se on niin likanen, että se on tehnyt aika paljon töitä.