Omia tulkintoja

Helene Schjerfbeck: Hiljaisuus

5.12.2017

Valkoisen puolen suomestta

Minun mielestä se kuva näytti surulliselta koska joku oli polttanut sen talon mutta onneksi koira pääsi pois talosta ja juoksi äidin lua ja sitten ne menivät poliisi laitokseen ja sanoivat että joku poltti taloni mutta poliisi ei löytänyt sitä rosvoa niin rakentajat olivat rakentaneet uuden talon Helenalle ja koiralle.

LukkeZ, 5.12.2017

Minun mielipiteeni

Minun mielestä kuvasta tulee mieleen vuosi. 1800. Tyttö on masentunut jostain syystä. Tyttö on myös epätoivoinen. Hän haluaisi kuolla, koska hänellä ei ole enää ketään läheistä. Hänen perheensä oli jättänyt hänet jo pienenä ja hän on jäänyt yksin. Nyt hän elää orjana majatalossa ja hänellä ei ole enää toivoa.

wuff, 5.12.2017

minun mielipiteeni

Mielestäni tämä nainen oli kuolemassa viikkojen päästä. Ilme kertoo kaiken. Mutta haluaa elää joten hänet murhataan.

Ville-veikko launokorpi, 5.12.2017

Hiljaisuus

Minusta nainen on yksinäine surullinen opettaja joka perhe on kuollut kun hän on tappanut ne ja on nut yksin ja haluaisi perheensä takasin sininen väri kuvaa toivon kipinää

Pottuperuna, 5.12.2017

Nainen

Tuli mieleen rauhallinen ja viihdyttävä olo, värit olivat kylmät.

FinProXD, 5.12.2017

Nainen

Hieno kuva! Tuli rauhallinen olo kun katsoin kuvaa hetken!

leo, 5.12.2017

nainen

surullinen

5.12.2017

Surullinen nainen

Nainen näyttää surulliselta, tumma taustan ansiosta. Nainen näyttää että hän on töissä tarjoiliana. Kuvassa on synkkä ja hiukan outo tunnelma.

5.12.2017

Nainen tuntee myötähäpeää ja muistelee menneitä asioita. Naisen kasvoista huomaa, että nainen on tehnyt kamalan virheen ja nyt hän katuu asiaa. Ihan kuin nainen olisi jättänyt perheensä ja lähtenyt tuntemattoman matkaan ja joutunut vaaraan. Nainen on joutunut kokea kovia ja tälläkin hetkellä nainen on kaukana perheestään orjana pomottelevan henkilön hallitsemana.

5.12.2017

Surullinen

Minun mielestäni maalaus näyttää surulliselta. Niinkun joku olisi riidellyt hänen kanssa.

Ööm, 5.12.2017

Surullinen

Minun meielestäni teoksen nainen on yksinäinen, ja surullinen. Naista on varmaan haukuttu, kiusattu, pilkattu tai jotain sellaista. Tai sitten nainen muistelee menneitä.

😀Roni😀, 5.12.2017

Hiljaisuus tulkinta.

Nainen näyttää erittäin surulliselta. Ihan kuin naisen pää on kuplan sisällä. Eli hänen kaverinsa oli vaikka ammuttu sen takia hän oli surullinen.

5.12.2017

Tulkinta hiljaisuudesta

Hänen poikansa on kuollut ja hän on surullinen ja hän selvästi on jonkin tapainen palvelija ja hän ei saa näyttää tunteitaan. Ja hän tuntee myötähäpeää. Kenties palvelijan roolin takia.

Veera.nordlund, 5.12.2017

Pettynyt nainen

Kuvassa tunnelma on mielestäni synkkä ja minusta tuntuu, että nainen on pettynyt itseensä esim. Nainen on harjoitellut ja valmistautunut johonkin erityiseen asiaan mutta sitten on epäonnistunut siinä.

5.12.2017

Hiljaisuus

Tyttö on tarjoilja.Joka on rakastunut mutta hän ei voi olla hänen kanssaan,koska hän on tarjoilja jolla ei ole oikeuksia.Siksi kuva on tumma ja tyttö näyttää surulliselta kuvassa.Hän tietää että ei pysty olemaan hänen rakkaansa kanssa jote yrittää unohtaa hänet, eikä nähdä häntä enää koskaan. Ja miettii epätoivoisesti että kyllä hän vielä löytää sen oikean.

Ei 90-vuotias, 5.12.2017

Surullinen

Minun mielestäni teoksen nainen on surullinen. Ehkä hän on juuri riidellyt jonkun kanssa tai menettänyt jonkun.

5.12.2017

Pettynyt

Nainen on pettynyt itseensä kun on esim varastanut kuninkaan jalokiviä tai on tiputtanut kuninkaan kruunun.

Hermanni, 5.12.2017

Hieno kuva

Mielestäni maalaus on hieno sillä se on todella yksinkertainen. Nainen näyttää surulliselta ja yksinäiseltä, ja se on hyvin maalattu. Mielestäni tausta on myös hyvä olla musta sillä se kuvaa yksinäisyyttä ja sitä ettei ympärillä ole ketään.

Tilda, 5.12.2017

Hiljaista

Hiljaisuus kuvaa maalausta tosi hyvin.
Kun joskus maalaukset on tosi räväköitä ja värikkäitä, mutta tässä on tosi hiljainen tunnelma.
Tyttö näyttää tosi surulliselta ja miettii jotain vanhaa riitaa tai jotain semmoista.