Omia tulkintoja

Reima Nevalainen: Cuirass

Sarbaz, 20.12.2017

In my life, i felt about two truth, if you are credulous, they make your feeling joking, If you have a soft heart, They make a mistake obverse of you, any day.

Puikkis, 29.9.2017

Tulkintani

Taulun värit ovat pääosin tummia, muutamaa valkoista kohtaa lukuunottamatta, tämä tuo jännitystä tauluun. Teos voi joidenkin mielestä näyttää jopa pelottavalta. Cuirass on omalla makaaberillä tavalla kaunis.

Paula, 7.9.2017

PÄÄ KOPPAKUORIAISEN VARTALOSSA

Hahmo, joka on kuvassa näyttää kärsivältä tai, että se yrittäisi puolustautua. Sillä on patsaan tai ihmisen pää ja sen vartalo näyttää koppakuoriaisen vartalolta. Hahmo näyttää kärsivän, koska vaijerit uppoutuvat hänen selkäänsä.
Teoksesta kaikuu kylmä ihmiskoe tunnelma ja se muistuttaa ihmisarvosta ja myös tulevaisuuden synkistä päänsiirto opetaatioista.
Teoksessa tuoksuu veri ja metalli. Tunnelma on synkkä ja hiljainen, vaikka teoksessa kuluu kärsivä hengitys. Teoksen hahmo on silti mielestäni hyvä ihminen/olio eli itse en sanoisi että se olisi paha.

Nämä ovat vain omat ajatukseni teoksesta. Vaikka olenkin vain 14 toivottavasti sain sinut ymmärtämään teosta hieman laajemmasta kulmasta 🙂

VS, 6.9.2017

Masennus

Kuva tuo mieleen masennuksen,itsetuhoisuuden,sisäänpäin kääntymisen ja itsensä suojeleminen pahalta tukahduttamalla itsensä masentuneisiin ajatuksiin ja polttamalla röökiä.

Yliajattelua, 4.9.2017

Muistuttaa ihmisten haavoittuvaisuudesta

Teosta katsellessa ei voi olla huomaamatta kuinka ihmeellisen herkältä hahmo näyttää.

Pelkästään kasvot ja rinta-alue ovat selvästi erotettavissa ja hahmon ääriviivat on tulkinnanvaraisia ja usvamaisia. Voisiko merkitä ihmisen suhteellista lyhyt aikaisuutta ja merkitsemättömyyttä? Loppujen lopuksi ihminen on niin pieni osa maailmaa ettei meidän teoillamme universumin skaalassa ole mitään merkitystä.

Ihmisyys myös konseptinakin alkaa koko ajan hämärtyä, mikä tekee ihmisestä edes ihmisen? Miten määritellä edes sielu? Onko olemassa edes jotakin sielun kaltaista?

Ihmiset ovat heikkoja, lyhyt aikaisia ja lopulta merkitsemättömiä. Ehkä siinä on myös ihmisten vahvuus. Merkitsemättömyys antaa vapauden toimia, lyhyt aikaisuus saa nauttimaan elämästä ja heikkous antaa tilaa kehitykselle ja kasvulle.

Maitsuke, 4.9.2017

Cuirass

Kuvassa oleva henkilö tuskailee itsensä kanssa.
Henkilö selvästi taistelee jotain vastaan.

iina sankari, 1.9.2017

tupakoiva keho

Näen ihmisen kuka polttaa tupakkaa. Mies polttaa ja polttaa niin kauan että koko savu valtaa ympäristön, ja pikku hiljaa savu alkaa vallata miehen kehoa. keho hehkuu lämpimästä savusta ja tervasta. Jokainen elävä asia on kadonnut miehen ympäriltä. Miehen raajat ovat piirtyneet tupakansavusta, sekä kasvot ovat piirtyneet savusta. Ilma on aivan mustaa. Yhtäkkiä kaikki kirkastuu ja palaa ennalleen, koska tupakka on loppunut ja hyvä olo lähtenyt pois.