Omia tulkintoja

Fanny Churberg: Kuutamomaisema

Ebrahim, 20.12.2017

Patu, 3.10.2017

Kuutamolla

Kuva oli synkkä mutta kaunis, pidin todella paljon värimaailmasta

Nina, 3.10.2017

Pimeyden seasta tulee valoa

Mielestäni teos kuvaa kuutamoyötä, valo heijastuu järven pintaan, mutta maisema on synkkä.

Reetta.T, 29.9.2017

Valo pimeydessä

Se hiljaa hiipii ja säikäyttää.
Ei pakoon pääse minnekkään.
Kun valon näät, sä toivoon jäät.
Ei luottaa vaan voi kehenkään.

Jenspa, 29.9.2017

Pimeä

Pidin kuvasta tulevasta synkästä tunnelmasta, joka suorastaan huoku katsojaan sekä kuu tuo valoa maalauksen pimeyteen. Maalaus on todella hieno ja upea.

Minä, 29.9.2017

Tulkinta

Kontrasti luo uhkaavaa ilmapiiriä. Pimeys tulee kauneimmankin päivän keskelle.

Eeso02, 13.9.2017

weirdo

on hiljaisuus rauhallinen tuovat samalla demonia ovesta sisään hiljaisuus se tappaa, pimeys ympäröivät meitä kaikkia, kuu se loista yksinäisyys tappaa rakkauden se pelastaa

Petra, 13.9.2017

Rauhallinen ilta

Maisema on rauhallinen ja tunnelmallinen.

Niko, 5.9.2017

Kuutamomaisema

Kuva herättää minussa paljon
tyyniä ja rauhallisia tuntemuksia mutta samalla hieman vaaran tunnetta. Mökissä palava tuli luo turvan ja lämmön olotilan mutta toisaalta tuli voi tarkoittaa vaaraa. Tuli on jokatapauksessa mukava valoisa näky pimeän keskellä. Pidän syksystä joten syksyinen tunnelma miellyttää.

Kahviholisti, 4.9.2017

Kuutamomaisema

Maalaus on aika tumma ja sisältää vahvat kontrastit. Maalauksesta saa vahvoja ja voimakkaita tuntemuksia sekä ajatuksia, vaikka se ei väriensä vahvuudelta hirveän luonnolliselta näytäkkään, on se silti kaunis kaikessa hiljaisuudessaan ja yöllisessä tunnelmassaan.

Mäoonvaatöissätääl, 4.9.2017

Minun tulkintani

Hieman synkkä mutta kiehtova ja todella hienosti toteutettu teos

Severi, 4.9.2017

Kaunis teos.

Teos on mielestäni todella kaunis. Kauniin siitä tekee synkkä tunnelma.

Susanna, 4.9.2017

Pelottava, mutta viihtyisä

Kuvassa on jotain hyvin synkkää mutta samalla valoisaa. Teos näyttää viihtyisältä mutta kumminkin hieman pelottavalta,mukavalla tavalla. Mökin sisällä oleva takka tuo mieleen lämmön ja turvan. Tuulinen synkkä ilta on kääntymässä parempaan kun pilvet menevät pois. Teos kuvaa ihmistä. Mökki on ihmisen sydän, pilvet kuvastaa mieltä, joka nyt hyvin myrskyisä, mutta kuu tuo valoa elämään.

Teemuxel Jessexel, 4.9.2017

Kuutamomaisema tulkinta

Mielestäni tämä teos on hyvin synkkä ja kuvaa syksyä. Pieni mökki ja maisema herättää mielessäni erakoitumista. Teos on todella synkkä ja vaikuttaa että mökki on jossai syrjässä.

Tiia Korhonen, 4.9.2017

Kuutamomaisema

Teos avautuu minulle kahdella tavalla. Joko siinä on alkava myrsky ja mökissä tulipalo, jolloin teos on itselleni ahdistava ja jopa pelottava. Toisaalta näen teoksen myös niin, että siinä on laantuva myrsky ja yö. Tunnelma on tällöin levollinen ja teoksen sisällä ei kuulu hiiskaustakaan. Teos on mielestäni mielenkiintoinen, koska se herättää minussa niin ristiriitaisia tunteita.