Omia tulkintoja

:

Neea, 5.3.2021

Kosketa minua, mutta älä käytä minua

Siniset tertut kutsuvat koskettamaan, mutta toisaalta estävät käyttämästä vatia. Teos täynnä kauniita, toisiinsa kietoutuneita elementtejä, mutta suuria kukkia on vain kaksi, ja ne ovat kääntyneet vienosti toisistaan poispäin. Reuna on symmetrinen, mutta keskusta epäsymmetrinen, ja sen pienistä kukista osa on yksittäin, osa rykelmissä, osa veikeässä rivissä. Väriteema korostaa kesäyön tuntua. Yleisvaikutelma on viehkeä, yltäkylläinen, sensuelli ja anarkistinen.

mummo, 3.5.2020

Iltapäivän hiljainen hetki

…autuas tunnelma.

Tuo teos “Kodin hetki”, voisi olla lapsuuden kodistani. Rauhaisa,ahkera hetki ennen iltapäiväkahvia.
Posti on juuri tullut. Talon vanha emäntä lukee uutisia ja miniä ahkeroi kangaspuitten ääressä.
Ikkunan takaa voi kuulla pääskysten laulun.

Ritva, 2.4.2020

Sukkaa kutova tyttö

”Kaikki muut jo menivät. Jäin hetkeksi tänne kutomaan, koska vain täällä voin neuloa rauhassa. Kohta saan taas uuden pikkusiskon. Teen hänen sukat, sillä jokaisella ihmisellä kuuluu olla omat sukat”

VENÄJÄ TULEE, 12.12.2019

Pommikone

Mielestäni tämä on uhkaus Lähi-Idästä ja he ovat tulossa pommittamaan meidät pian maaluksessa olevalla pommikoneella. Juha Soisalo on ollut maalaushetkellä Lähi-Idän vankina.

Sarbaz, 20.12.2017

In my life, i felt about two truth, if you are credulous, they make your feeling joking, If you have a soft heart, They make a mistake obverse of you, any day.

Ebrahim, 20.12.2017

Ebrahim, 20.12.2017

Ebrahim, 20.12.2017

Aurelia, 18.12.2017

Aurelia, 18.12.2017

Ekaterina Iurchik, 18.12.2017

Aurelia, 18.12.2017

Heshima Faustin, 18.12.2017

Kaikki seuraavat saarnaajan puhetta.
Saarnaaja seisoo kuuntelevien ihmisten edessä.
Ja he voivat kysyä jos on jotain kysyttävää yksityiskohdista.
Ihmiset voivat lukea kirjastaan ja samalla kuunnella, jotta voivat pysyä mukana.
Kirkossa ”KANNATTAA” pukeutua hyvin tai muuten ”erottuu joukosta”.”

Ekaterina Iurchik, 18.12.2017

”Harva ymmärtää kuvan todellista sanomaa, mutta monet osaavat tulkita sitä omalla tavalla. Sama ajatus tulee mieleen graffiteista.”

Simonyan P.G, 18.12.2017

perus arkipäivää

Corinna Sundholm, 18.12.2017

Unelmien piilopaikka

5.12.2017

Vasynyt tyttö

Tyttö hoitaa vauvaa yksin ja vanhempansa kuolivat vauvan synnytämisen jälkeen auto-onnettomuudessa tyttö on kyllästynyt siihen ja väsynyt ja pelokas.

5.12.2017

Miehiä kuvassa

5.12.2017

Murheita miettivä tyttö

Mielestäni tyttö miettii mitä tapahtuisi jos kasveja ei olisi, tai jos vettä ei olisi taikka eläimiä. Yms. Tyttö ajattelee mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Maalaus on houkutteleva ja jotenkin ahdistava mutta samalla hyvin rento. Pidän tytön hymystä sillä mielestäni tyttö yrittää peitellä murheitaan ja olla miettimättä niitä.
.

5.12.2017

Valkoisen puolen suomestta

Minun mielestä se kuva näytti surulliselta koska joku oli polttanut sen talon mutta onneksi koira pääsi pois talosta ja juoksi äidin lua ja sitten ne menivät poliisi laitokseen ja sanoivat että joku poltti taloni mutta poliisi ei löytänyt sitä rosvoa niin rakentajat olivat rakentaneet uuden talon Helenalle ja koiralle.

5.12.2017

Surua

Tyttö tuijottaa sinua hyvin apua pyytävästi silmiin.
Tuntuu kuin hänolisi kokenut jotain kamalaa ja haluaa kertoa siitä kaikille mutta hän ei pysty tai halua kertoa sitä. Hän kätkee kamaluudet pienen hymyn taakse.

5.12.2017

Kehtolaulu

Lapsi on hyvin kipeä ja kuolemassa. Äiti on epätoivoinen.Hän toivoo että lapsi jäisi nukkumaan,mutta samalla äiti pelkää että jos antaa lapsen jäädä nukkumaan hän ei enään heräisi. Hän vielä toivoo että olisi keino pelastaa lapsi.

LukkeZ, 5.12.2017

Minun mielipiteeni

Minun mielestä kuvasta tulee mieleen vuosi. 1800. Tyttö on masentunut jostain syystä. Tyttö on myös epätoivoinen. Hän haluaisi kuolla, koska hänellä ei ole enää ketään läheistä. Hänen perheensä oli jättänyt hänet jo pienenä ja hän on jäänyt yksin. Nyt hän elää orjana majatalossa ja hänellä ei ole enää toivoa.

wuff, 5.12.2017

minun mielipiteeni

Mielestäni tämä nainen oli kuolemassa viikkojen päästä. Ilme kertoo kaiken. Mutta haluaa elää joten hänet murhataan.

Ville-veikko launokorpi, 5.12.2017

Hiljaisuus

Minusta nainen on yksinäine surullinen opettaja joka perhe on kuollut kun hän on tappanut ne ja on nut yksin ja haluaisi perheensä takasin sininen väri kuvaa toivon kipinää

Veera.nordlund, 5.12.2017

Kyllästnyt nanein

Ihan kuin nainen olisi kyllästynyt kaikkeen myös elämäänsä.

5.12.2017

Outo tyttö

Tyttö kutoo sukkaa ja aavistaa tulevaisuuden ja pelkää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Pottuperuna, 5.12.2017

Nainen

Tuli mieleen rauhallinen ja viihdyttävä olo, värit olivat kylmät.

FinProXD, 5.12.2017

Nainen

Hieno kuva! Tuli rauhallinen olo kun katsoin kuvaa hetken!

leo, 5.12.2017

nainen

surullinen

5.12.2017

Surullinen nainen

Nainen näyttää surulliselta, tumma taustan ansiosta. Nainen näyttää että hän on töissä tarjoiliana. Kuvassa on synkkä ja hiukan outo tunnelma.

5.12.2017

Nainen tuntee myötähäpeää ja muistelee menneitä asioita. Naisen kasvoista huomaa, että nainen on tehnyt kamalan virheen ja nyt hän katuu asiaa. Ihan kuin nainen olisi jättänyt perheensä ja lähtenyt tuntemattoman matkaan ja joutunut vaaraan. Nainen on joutunut kokea kovia ja tälläkin hetkellä nainen on kaukana perheestään orjana pomottelevan henkilön hallitsemana.

5.12.2017

Surullinen

Minun mielestäni maalaus näyttää surulliselta. Niinkun joku olisi riidellyt hänen kanssa.

Ööm, 5.12.2017

Surullinen

Minun meielestäni teoksen nainen on yksinäinen, ja surullinen. Naista on varmaan haukuttu, kiusattu, pilkattu tai jotain sellaista. Tai sitten nainen muistelee menneitä.

😀Roni😀, 5.12.2017

Hiljaisuus tulkinta.

Nainen näyttää erittäin surulliselta. Ihan kuin naisen pää on kuplan sisällä. Eli hänen kaverinsa oli vaikka ammuttu sen takia hän oli surullinen.

5.12.2017

Tulkinta hiljaisuudesta

Hänen poikansa on kuollut ja hän on surullinen ja hän selvästi on jonkin tapainen palvelija ja hän ei saa näyttää tunteitaan. Ja hän tuntee myötähäpeää. Kenties palvelijan roolin takia.

Veera.nordlund, 5.12.2017

Pettynyt nainen

Kuvassa tunnelma on mielestäni synkkä ja minusta tuntuu, että nainen on pettynyt itseensä esim. Nainen on harjoitellut ja valmistautunut johonkin erityiseen asiaan mutta sitten on epäonnistunut siinä.

5.12.2017

Hiljaisuus

Tyttö on tarjoilja.Joka on rakastunut mutta hän ei voi olla hänen kanssaan,koska hän on tarjoilja jolla ei ole oikeuksia.Siksi kuva on tumma ja tyttö näyttää surulliselta kuvassa.Hän tietää että ei pysty olemaan hänen rakkaansa kanssa jote yrittää unohtaa hänet, eikä nähdä häntä enää koskaan. Ja miettii epätoivoisesti että kyllä hän vielä löytää sen oikean.

5.12.2017

Surullinen

Nainen on surullinen kun sängyssä makaava poika pn kuollut.

Ei 90-vuotias, 5.12.2017

Surullinen

Minun mielestäni teoksen nainen on surullinen. Ehkä hän on juuri riidellyt jonkun kanssa tai menettänyt jonkun.

5.12.2017

Pettynyt

Nainen on pettynyt itseensä kun on esim varastanut kuninkaan jalokiviä tai on tiputtanut kuninkaan kruunun.

Hermanni, 5.12.2017

Hieno kuva

Mielestäni maalaus on hieno sillä se on todella yksinkertainen. Nainen näyttää surulliselta ja yksinäiseltä, ja se on hyvin maalattu. Mielestäni tausta on myös hyvä olla musta sillä se kuvaa yksinäisyyttä ja sitä ettei ympärillä ole ketään.

Tilda, 5.12.2017

Hiljaista

Hiljaisuus kuvaa maalausta tosi hyvin.
Kun joskus maalaukset on tosi räväköitä ja värikkäitä, mutta tässä on tosi hiljainen tunnelma.
Tyttö näyttää tosi surulliselta ja miettii jotain vanhaa riitaa tai jotain semmoista.

Hannele, 5.11.2017

Sata vuotta, tuhat tulkintaa – sanataidepajan antia

Kun tulin kuistille oli kaikki yhä paikoillaan – ajattelin että löydän pöydän alta sammuneet nukahtaneet sotilaat vartiomiehet ilotytöt, ja tornissa nukkuu Ruusunen. Oli se hetki kun kaikki on liikaa, aivan liikaa, vaikka hiljaisuus on kuin juustokakku, paksu viipale siinä kultaisen valon keskellä, kirsikat ja ruusut, hopeinen kakkulapio jolla ei uskalla leikata.
Lävitseni kuului sanoja kuin teräviä peilinsirpaleita – tuntuuko se kylmältä? – siitä kuinka kaikkea ei millään voi havaita. Ei voi. Ei voinut. Jos en olisi niin kiltti sanoisin että saatanan sekasotku.
Ovi kävi selkäni takana, toinen ovista pitää nykyään oudon parahduksen, joku seisoi siinä katsomassa selkääni hetken. Ei iloisen hetken, ei edes surullisen. Hienotunteisen, ehkä. Kaikki tiesivät. Varoin hengittämästä.
Olin juuri tuonut pöytään sen saakelin terriinin, tai mikä se on. Ja uuden viinin (siinä oli linnun kuva, ajattelin sitä ostaessani kuinka kepeän lennokas suloinen tunne sen siivillä tulisikaan) ja, uskoakseni, myös sen viltin. Mea culpa (veikkaan tosin että siinä vaiheessa oli jo pöydän alla tapahtunut yhtä ja toista).
Nyt nämä viinirypäleenrangat, murretut leivänpuolikkaat rapisevine kuorineen, rypistetyt servetit, tahmeat lasit, omenat kuin rinnat… nyt ne vain ovat. Jokin minussa sanoo kyllä että kauniita yhä, siis aamuaurinko ja kaikkea. Yhtäkkiä kuuluu se laulu jota yöllä ihmeteltiin, mikä lintu – joku sanoi että lepakko, lepakko olisi sopinutkin. Että pitää mennä katsomaan. Mennä satuttamaan itsensä okaisiin ja ryvettävä karhunvatukossa ja hukuttava jokeen ja hypättävä katolta.
Ja nyt. Laitan kädet somasti ristiin kun istun. Pidän selän suorana.
Pään pystyssä. Keltainen. Hengitän keltaista. Kädet on pidettävä ristissä ettei kaikki hajoa.
Mietin kuinka kuvata sitä. Ettäkö valkoiset pakarat. Tai se heinien kahina, käheät tukahtuneet äänet, vaiko se kuinka yölläkin virran vesi välkehti.
Mietin myös kevätkääryleitä. Kuinka ne tehdään. Laitetaanko sinnekin sisään suloinen tyttö, omenarintainen ihana tyttö.

Anne Kalmari, kansanedustaja Maa- ja metsätalousvaliokunnan pj. Kivijärvi, 2.11.2017

Isän tyttö

Minulle teos tuo mieleeni oman isäni verkatakissaan. Olen isän tyttö, isän, joka rakasti työtä ja luontoa, Isän jonka mukana pääsin työmaalle, metsään ja kalalle. Isän, jota rakastin, mutta joka oli myös vaikea. Isä oli sodat käynyt mies ja sota jätti arpensa. Häntä ei voinut herättää kesken unien, sillä hän oli silmänräpäyksessä valmis siirtymään konekiväärin taakse. Kolme veljeä oli kaatunut sodassa, mutta meitä ei kasvatettu katkeruuteen vaan luottavaisuuteen. Ei sulkeutuneisuuteen vaan kansainvälisyyteen ja parempaan maailmaan.

Näettekö surun miehen kasvoissa, mutta näettekö myös valon hänen ajatuksissaan. Se sama valo kajastaa järven pinnasta! Näettekö tytön luoton tuvalliseen sarkapukuiseen suomalaismieheen.

Monikulttuurisessa maailmassa toivoisin niin, että maaseudun kulttuuri olisi myös yksi hyväksyttyjä. Kulttuuri, jossa iät ajat on eletty kohtuullisesti, luontoa säästäen ja kunnioittaen. Harvaan asutun maaseudun verkoston puheenjohtajanakin tämä teos koskettaa.

Opin itse jo lapsuudessani arvostamaan kaikkia ihmisiä: niitä joilla oli rispaantunut paita ja työn kovettamat kädet. Uskon edelleen että kaikki viisaus ei tule papereista eikä koulun penkiltä. Toivottavasti tämä kuva välittää muillekin sanoman koko maan mukana pitämisen tärkeydestä. Minulle kuva muuttui todeksi, taide antoi kostean suudelmansa.

Taideharrastaja, 3.10.2017

Yhteiskunnan varjopuoli

Kaasunaamarilla on tapa osoittaa negatiivisuutta maailmanmenosta mut herättää ajatuksia et mitä tilanteelle kannattaa tehä ja se on tuomasa aina totuutta esiin erilaisista varjopuolista.

Patu, 3.10.2017

Kuutamolla

Kuva oli synkkä mutta kaunis, pidin todella paljon värimaailmasta

Seti jr, 3.10.2017

Ilopilleri

Iloisii ihmisiä ja monenlaisia kulltuuriia yhdessä. Be happy and you lucy

Nina, 3.10.2017

Pimeyden seasta tulee valoa

Mielestäni teos kuvaa kuutamoyötä, valo heijastuu järven pintaan, mutta maisema on synkkä.

-, 3.10.2017

Äiti

Kaunis kuvaus arvostuksesta ja rakkaudesta omaa äitiä kohtaan

Reetta.T, 29.9.2017

Valo pimeydessä

Se hiljaa hiipii ja säikäyttää.
Ei pakoon pääse minnekkään.
Kun valon näät, sä toivoon jäät.
Ei luottaa vaan voi kehenkään.

Puikkis, 29.9.2017

Tulkintani

Taulun värit ovat pääosin tummia, muutamaa valkoista kohtaa lukuunottamatta, tämä tuo jännitystä tauluun. Teos voi joidenkin mielestä näyttää jopa pelottavalta. Cuirass on omalla makaaberillä tavalla kaunis.

Jenspa, 29.9.2017

Pimeä

Pidin kuvasta tulevasta synkästä tunnelmasta, joka suorastaan huoku katsojaan sekä kuu tuo valoa maalauksen pimeyteen. Maalaus on todella hieno ja upea.

HedaK, 29.9.2017

Pelko

Nainen ikkunan edessä pelkää jotain joka on tulossa ja varmistaa ikkunasta ettei ketään tule, samaan aikaan toinen nainen yrittää elää mahollisimman normaalia elämää tai sitten ei ymmärrä tilannetta. Kello tikittää taustalla kertookseen että aika menee hyvin hitaasti

Minä, 29.9.2017

Tulkinta

Kontrasti luo uhkaavaa ilmapiiriä. Pimeys tulee kauneimmankin päivän keskelle.

Kami, 29.9.2017

Pysähtynyt aika

Kuvasta näkee että se ei ole todellakaan ihan tässä lähiaikoina tehty. Se on pysähtynyt ja siksi pidän siitä todella paljon.

Kys, 29.9.2017

Vapaa mies

Kiva kuva

Eeso02, 13.9.2017

weirdo

on hiljaisuus rauhallinen tuovat samalla demonia ovesta sisään hiljaisuus se tappaa, pimeys ympäröivät meitä kaikkia, kuu se loista yksinäisyys tappaa rakkauden se pelastaa

Petra, 13.9.2017

Rauhallinen ilta

Maisema on rauhallinen ja tunnelmallinen.

elina, 13.9.2017

kahvilassa

Kahvilassa kuuluu puheen sorinaa, kuppien kilinää sekä juuri ja juuri kuultavissa oleva musiikki joka jää kaiken hälinän alle. Olen juuri päässyt istumaan paikalleni ja avannut koneeni. Olen väsynyt ja alan tekemään kouluhommiani. Tavarani leviävät ympäriinsä sitä mukaa kun teen töitäni.

Kollaanjoki, 13.9.2017

Maalauksesta tulee varautunut olo, kaikki näyttää hiljaiselta ja uhkaavalta. Maalauksen paikasta tekee mieli juosta pois.
Maalaus on kumminkin kaunis, varsinkin kauempaa katsottuna.

miiuli, 13.9.2017

Tunnelmallinen koivumetsä

Kuvassa on rauhallinen tunnelma. Siitä erottuu selvästi koivumetsä. Siinä on lopputalvi, ehkä jopa kevään alku, sillä koivujen takana näkyy vähän vihreää. Taustalla näkyvä taivas on tunnelmallinen.

Norppa-03, 13.9.2017

Keväinen joki

Mielestäni maalaus kuvastaa keväistä jokea jäiden lähdön aikaan. Pidän maalauksesta siksi, että luonto on lähellä sydäntäni ja maalaus on ihana.

A, 13.9.2017

värikäs

Ensin en pitänyt tästä maalauksesta, ja ajattelin että se on epäselvä ja sotkuinen. Sitten kun aloin katsomaan sitä tarkempaa, huomasin muodot värien seassa, kuten hedelmäkorit, kannut, ja kukkavaasit ja aloin arvostamaan sitä miten taiteilija oli osannut kuvata esineet ilman tarkkoja viivoja ja rajoitettuja värejä. Mitä pidempään katson maalausta, sitä helpommin erotan esineitä ja yksityiskohtia.

carkki24, 13.9.2017

sukkaa kutova tyttö

Teos on hieno ja lumoava. Aivan kuin tyttö katsoisi sinua. Pidän erityisesti tytön katseesta ja kasvoista. Maalaus on hienosti maalattu.

Oskari Luoma, 11.9.2017

Yksinäisyys

Mies katsoo ikkunasta kadulle ja myös omaa heijastustaan. Mietiskelee suuntaa elämälleen. Kadulla on hiljaista ja ylipäätään mistään ei kuuluu ääniä. Mies on hieman yksinäinen ja tunnelma on melankolinen. Kaipaa jotakin tai jonnekin.

Kaisa Hela, 7.9.2017

Paikkani maailmassa

Olen syntynyt Jyväskylässä, asunut Kajaanissa, Helsingissä, Turussa ja nyt yhtäkkiä kymmenen vuotta Tampereella. Äitini juuret ovat Oulussa, isäni Helsingissä. Olen aina kokenut olevani juureton tai toisaalta miljoona juurinen ihminen joka ei koe suoraan kuuluvansa mihinkään. Kunnes tulin Tampereelle ja sydämeni asettui tänne. Suomen neito patsas Tampereella merkitsee minulle paikkansa löytämistä maailmassa ja sitä kautta vapauden tunnetta, hengittämistä. Kun Suomen neidon hiukset hulmuavat Hämeensillalla, minun sydämeni lepattaa. Olemme myöskin erään näyttelijäkollegan kanssa vannoneet Suomen neidolle valan jossa lupasimme tehdä kaikkemme tamperelaisen teatteritaiteen hyväksi. Tästä pidämme parhaamme mukaan kiinni.

Paula, 7.9.2017

PÄÄ KOPPAKUORIAISEN VARTALOSSA

Hahmo, joka on kuvassa näyttää kärsivältä tai, että se yrittäisi puolustautua. Sillä on patsaan tai ihmisen pää ja sen vartalo näyttää koppakuoriaisen vartalolta. Hahmo näyttää kärsivän, koska vaijerit uppoutuvat hänen selkäänsä.
Teoksesta kaikuu kylmä ihmiskoe tunnelma ja se muistuttaa ihmisarvosta ja myös tulevaisuuden synkistä päänsiirto opetaatioista.
Teoksessa tuoksuu veri ja metalli. Tunnelma on synkkä ja hiljainen, vaikka teoksessa kuluu kärsivä hengitys. Teoksen hahmo on silti mielestäni hyvä ihminen/olio eli itse en sanoisi että se olisi paha.

Nämä ovat vain omat ajatukseni teoksesta. Vaikka olenkin vain 14 toivottavasti sain sinut ymmärtämään teosta hieman laajemmasta kulmasta 🙂

Martsu, 7.9.2017

Kaunis kevätilma

Maalaus herättää minussa vapauden tunteita ja sen kauniit värit luovat rauhallisen tunnelman. Jos olisin itse kuvan maisemmassa voisin kuulla lintujen laulua ja puron leivää lotinaa. Katsoessani kuvaa mieleeni tulee lopppkevät.

Sofia, 7.9.2017

Hyvästit

Nainen sai juuri kuulla että miehensä on kuollut. Hänen täytyy sanoa hyvästit. Kuva varmasti herättää tunteita katsojassa. Kuva on mielestäni surullinen ja ehkä hieman vanhanaikainen. Luulen että aikamonessa katsojassa kuva herättää surun tunteita.

Katariina, 7.9.2017

kipeä lapsi

Näen kuvassa huolestuneen äidin ja sairaan lapsen. Lapsella on joku sairaus ja äiti ei pysty auttamaan lasta koska he ovat köyhiä.:( Äidillä ei ole ketään auttamassa joten hän on yksinäinen ja surullinen

joona, 7.9.2017

matka

selvästi ollaan matkalla thaimaaseen!

VS, 6.9.2017

Masennus

Kuva tuo mieleen masennuksen,itsetuhoisuuden,sisäänpäin kääntymisen ja itsensä suojeleminen pahalta tukahduttamalla itsensä masentuneisiin ajatuksiin ja polttamalla röökiä.

Niko, 5.9.2017

Kuutamomaisema

Kuva herättää minussa paljon
tyyniä ja rauhallisia tuntemuksia mutta samalla hieman vaaran tunnetta. Mökissä palava tuli luo turvan ja lämmön olotilan mutta toisaalta tuli voi tarkoittaa vaaraa. Tuli on jokatapauksessa mukava valoisa näky pimeän keskellä. Pidän syksystä joten syksyinen tunnelma miellyttää.

Mohammad Khair, 4.9.2017

Höylä

Tällä hetkellä tehdään kaikki koneella ei käsin mutta aikasemmin tehtiin käsillä, hyvä kuntoinen ja hyvä laatu ja oli tosi vanhoja työkaluja.

Niksu, 4.9.2017

I really don’t know what to think about this art work it makes me kind of confused because of the imperfection of the lines. But infact i like this work more than it makes me confused.

Lotta, 4.9.2017

Ärsyttävä työ

Tämä työ ei ole mielestäni kiva. Ihmiset ovat rumia ja työ ärsyttää minua. Huonoja värejä ja liikaa yhdessä kuvassa. Näyttää että ihmiset vain juoksevat ympäriinsä ja ovat hulluja.

Conor mcgregor, 4.9.2017

reppu

en ymmärä miten reppu on taidetta

Yliajattelua, 4.9.2017

Muistuttaa ihmisten haavoittuvaisuudesta

Teosta katsellessa ei voi olla huomaamatta kuinka ihmeellisen herkältä hahmo näyttää.

Pelkästään kasvot ja rinta-alue ovat selvästi erotettavissa ja hahmon ääriviivat on tulkinnanvaraisia ja usvamaisia. Voisiko merkitä ihmisen suhteellista lyhyt aikaisuutta ja merkitsemättömyyttä? Loppujen lopuksi ihminen on niin pieni osa maailmaa ettei meidän teoillamme universumin skaalassa ole mitään merkitystä.

Ihmisyys myös konseptinakin alkaa koko ajan hämärtyä, mikä tekee ihmisestä edes ihmisen? Miten määritellä edes sielu? Onko olemassa edes jotakin sielun kaltaista?

Ihmiset ovat heikkoja, lyhyt aikaisia ja lopulta merkitsemättömiä. Ehkä siinä on myös ihmisten vahvuus. Merkitsemättömyys antaa vapauden toimia, lyhyt aikaisuus saa nauttimaan elämästä ja heikkous antaa tilaa kehitykselle ja kasvulle.

4.9.2017

Tytön murheet

Pieni maalaistyttö näyttää haikealta ja miettivältä. Hänellä on huoli, mutta hän ei saa tai halua puhua niistä. Hän yrittää kätkeä murheet vienon hymyn taakse. Hän vaikenee, koska ei koe sen olevan tärkeää tai että hän olisi ansainnut murheensa, että hänen pitää selvittää ongelmansa itse. Ehkä hänellä silti on rentoutuneempi olo syksyisessä säässä ulkona ja hänen on helpompi hymyillä siellä. Hän tuntee helpotusta ja uskoo hyvyyteen.

Kahviholisti, 4.9.2017

Kuutamomaisema

Maalaus on aika tumma ja sisältää vahvat kontrastit. Maalauksesta saa vahvoja ja voimakkaita tuntemuksia sekä ajatuksia, vaikka se ei väriensä vahvuudelta hirveän luonnolliselta näytäkkään, on se silti kaunis kaikessa hiljaisuudessaan ja yöllisessä tunnelmassaan.

Nameless, 4.9.2017

Threat

From earth we came, to the earth we become
Who is the threat?
We….
Humans

EmiliaK, 4.9.2017

Kultaranta

Kaunis maalaus! Kauniit värit ja ihana maisema. Suihkulähde maalauksen etu allalla on hieno. Maalauksesta tulee mieleen kesä ja kesäinen fiilis.

Mäoonvaatöissätääl, 4.9.2017

Minun tulkintani

Hieman synkkä mutta kiehtova ja todella hienosti toteutettu teos

Silja P, 4.9.2017

Isä ja tytär

Kuva on jollain tapaa kaunis. Koskettava kuva, josta huokuu isän ja lapsen välinen side. Isän tiukka ote lapseen välittää rakkautta. Kuva mustavalkoisena tuo tunnelmaa.

Boika18, 4.9.2017

Suru

Nainen suree lähimmäisensä menetystä. Teos herättää myötätuntoa ja surua.

Severi, 4.9.2017

Kaunis teos.

Teos on mielestäni todella kaunis. Kauniin siitä tekee synkkä tunnelma.

Raato, 4.9.2017

Sekopää

Jos sun päähineessä lukee sekopää, ja seisot tien varressa, niin arvaa ottaako sua kukaan kyytiin? Meidän Jorma-Uolevi taitaa olla tällä kertaa pahasti kusessa. Irma-Liisakin odottaa jo kotona milloin Jorma-Uolevi tulee ”puunhaku reissultaan”. Oikeasti Jorma-Uolevin piti päästä lähikauppaan hakemaan olutta ja makkaraa mutta vanha ystävä Pasi-Eevertti sai raivokohtauksen ja heitti mies parka Jorma-Uolevin ulos autosta kesken matkaa. Kaupalle olisi vielä 10 kilometriä. Kotiin olisi 15 kilometriä. Mitenhän Jorma-Uolevi tuosta päivästä selvisi..

Sika, 4.9.2017

Kollaanjoki

Talvisodan taistelurintamaa kuvaava kollaanjoki on mielenkiintoinwnnen teos. Synkät pilvet ja punertava hehku taivaanrannassa tuovat vääjäämättä mieleen sodan, kuoleman ja kärsimyksen.

Raato, 4.9.2017

Minne olet matkalla, muukalainen?

Onko kyseinen olento päätynyt baariin matkalla päämääräänsä? Käväisi baarissa ja on nyt kuin jokin pyhimys. Tupangiakin vielä pössyttelee, onkohan edes omia? Pieni ja viaton oleton niin rumassa maailmassa ihan yksin. Kuva on jotenkin surullinen.

Raato, 4.9.2017

Matkalle?

Tämän teoksen avulla pääset elämäsi matkalle. Et tarvitse mitään ylimääräistä tätä matkaa varten, hyppäät vain teoksen mukaan ja olet päästäsi pyörällä. Aivan niinkuin me muutkin, mutta jos haluat enemmän sekaisin tästä elämästä, niin lähde teoksen matkaan.

Maitsuke, 4.9.2017

Cuirass

Kuvassa oleva henkilö tuskailee itsensä kanssa.
Henkilö selvästi taistelee jotain vastaan.

Susanna, 4.9.2017

Pelottava, mutta viihtyisä

Kuvassa on jotain hyvin synkkää mutta samalla valoisaa. Teos näyttää viihtyisältä mutta kumminkin hieman pelottavalta,mukavalla tavalla. Mökin sisällä oleva takka tuo mieleen lämmön ja turvan. Tuulinen synkkä ilta on kääntymässä parempaan kun pilvet menevät pois. Teos kuvaa ihmistä. Mökki on ihmisen sydän, pilvet kuvastaa mieltä, joka nyt hyvin myrskyisä, mutta kuu tuo valoa elämään.

Raato, 4.9.2017

Neito

Minne neito on matkalla? Vai onko neidolla kovin hedari viikonlopun bileiden jälkeen? Tai ehkä neito on vaan vielä kamalassa jurrissa ja koittaa etsiä tietään grillille, ja grillin kautta himaan. Tai sitten sammuu jonkun rappukäytävään ja oksentaa päälleen sillä neito on nauttinut ilmeisesti pari paukkua kirkasta.

Teemuxel Jessexel, 4.9.2017

Kuutamomaisema tulkinta

Mielestäni tämä teos on hyvin synkkä ja kuvaa syksyä. Pieni mökki ja maisema herättää mielessäni erakoitumista. Teos on todella synkkä ja vaikuttaa että mökki on jossai syrjässä.

Tiia Korhonen, 4.9.2017

Kuutamomaisema

Teos avautuu minulle kahdella tavalla. Joko siinä on alkava myrsky ja mökissä tulipalo, jolloin teos on itselleni ahdistava ja jopa pelottava. Toisaalta näen teoksen myös niin, että siinä on laantuva myrsky ja yö. Tunnelma on tällöin levollinen ja teoksen sisällä ei kuulu hiiskaustakaan. Teos on mielestäni mielenkiintoinen, koska se herättää minussa niin ristiriitaisia tunteita.

Raato, 4.9.2017

Krapula?

Onko kuvan herralla vain miesflunssa vai jäätävä krapula? Sitä ei kuvan Maikki tiedäkkään, niin tuskaista kuin se onkin. Tai sitten Maikilla on pää kipeänä myös eilisten juhlien ansiosta ja on nukahtamassa Uolevin rinnalle, on vain vielä jalkeilla jos saattaisi leksa vielä tupsahtaa lentämään. Ehtii tuolloin nopeammin juoksemaan pödelle.

nico, 4.9.2017

Haahu eksyksissä

Haahu joka on eksynyt vilkkaaseen yhteisöön tai syrjäytynyt pois siitä

Raato, 4.9.2017

Äitiys

Onhan se nyt rankkaa. Nimittäin äitiys. Kyseisen teoksen äitikin varmaan valvonut jo toista tuntia keskellä yötä, nukkuvan pikku käärönsä takia. Mikä lasta vaivaa? Miksi niitä aina jokin painaa. Vaikeinta on se että pieninä ne eivät osaa kertoa mitään, joten vanhempana aikuisen täytyy vain jotenkin yrittää osata tulkita.

meme, 4.9.2017

Spirllaani

Ensimmäinen ajatukseni on kuin hämäräalue. Voin kuvitella musiikkia [huminaa] aivan kuten uudestaan ​​ja uudestaan. Ja sinä olet sellainen kuin menossa hulluksi päähäsi. Menet ympäri ja ympäri, eikä mikään johda sinut ulos.

Nina, 4.9.2017

Baarin jälkeen

Tyttö on matkustanut toiseen kaupunkiin ja päätynyt istumaan polttamaan tupakan paikallisen kapakan eteen.

Papusen Sepi, 4.9.2017

Ukko uppoo

Toinen ukkeli on jo hukkunut ja toinen vetää viimeisiään.

Kahvi on se juttu!, 1.9.2017

Kahvi on se juttu!

Teoksessa on kahvimainen tunnelma, muutenkin pidän kuvan tyylistä.

Aku, 1.9.2017

Tämä teos oli todella lämpimän tuntuinen

Tämä teos tuo 80 vuotias juhlat mieleen

iina sankari, 1.9.2017

tupakoiva keho

Näen ihmisen kuka polttaa tupakkaa. Mies polttaa ja polttaa niin kauan että koko savu valtaa ympäristön, ja pikku hiljaa savu alkaa vallata miehen kehoa. keho hehkuu lämpimästä savusta ja tervasta. Jokainen elävä asia on kadonnut miehen ympäriltä. Miehen raajat ovat piirtyneet tupakansavusta, sekä kasvot ovat piirtyneet savusta. Ilma on aivan mustaa. Yhtäkkiä kaikki kirkastuu ja palaa ennalleen, koska tupakka on loppunut ja hyvä olo lähtenyt pois.

Seija Rautiainen, 14.7.2017

Satua vai totta?

Teoksen ihanat ja satumaisesti punertavat värit laittavat kysymään, voiko tällainen näkymä olla totta. Suomalainen luonto on kuvattu niin kiehtovasti, että on ihan pakko matkustaa Kolille katsomaan ihan omilla silmillä, millaisia tunteita maisema herättää.

Nyt jo olen varma, että tuo tuleva matkakokemus synnyttää elämyksen – ja sisäistä taidetta mielessä on ihana kantaa ja kuljettaa mukanaan:)

ELE, 12.7.2017

Tärkeä uutinen

Vanhan rouvan aavistuksenomainen rypistys kasvoilla. Hän on juuri lukenut jonkin tärkeän uutisen … Tuulahdus käy läpi ohuiden ikkunaverhojen ja seinäkello raksuttaa.